Cajónweb, everything about the Cajón

Welkom op onze website. Hier lees je alles over het succesvolle boek Cajón in de Popmuziek en nog veel meer. Bijvoorbeeld artikelen over de cajón die Peter voor De Slagwerkkrant schreef en lesmateriaal dat je gratis kunt downloaden. In 2006 brachten we de eerste druk uit van het curusboek + DVD Cajón in de Popmuziek. Daarvan verscheen enkele jaren later een tweede editie met totaal vernieuwde DVD waarop zangeres/gitariste Margaretha Kleine meewerkt. Bovendien is het boek in het Engels en Duits verkrijgbaar.

Boek: Cajon in de popmuziek

Cajon in rockmusic

Book + DVD

Een heldere en inspirerende cajóncursus om cajón te leren bespelen, gericht op de popmuziek. Boordevol oefeningen voor een gesmeerde techniek, popgrooves en uitstapjes naar handverwarmende exotische ritmes. De grooves worden met een nieuw ontworpen notitiesysteem eenvoudig weergegeven en nodigen je al vanaf de eerste bladzijde uit om te gaan spelen. Bij het boek hoort een DVD met verrassende opnames die in de buitenlucht zijn gemaakt. De cursus is zowel voor de beginnende als voor de meer ervaren slagwerker. Voor iemand die op een of andere manier al met slagwerk bezig is, zal er veel herkenbaars inzitten. Toch biedt het boek ook voor hem voldoende stimulans vanwege de schat aan informatie en uitdagende metronoomcijfers.

Meer info en bestellen

Peter Deiman

Peter studeerde slagwerk aan het conservatorium Groningen. Speelde en speelt in diverse bands. Momenteel cajón bij Dilana Acoustic en tijdens enkele songs bij optredens met LSB Experience waarmee in het voorjaar de theatertour Story of the Troubadour met Dolf Jansen wordt gedaan. Maakte de afgelopen jaren reizen naar Spanje en Cuba om de cajón en muziek daar te zien en te voelen. Nauwe contacten met Peruaanse spelers gaven hem inzicht in de muziek van het moederland van de cajón, Peru. Hij geeft workshops door het hele land en les in De Drumstudio in Emmen. Uitgebreide informatie is te lezen op www.peterdeiman.nl

Peter Deiman voor Groothuis

Nieuws

Bekijk alle nieuwsitems

Media

Bekijk alle albums

Follow the workshop?

Talloze cajónliefhebbers, scholieren, bedrijven en gevangenen hebben inmiddels een workshop cajón bij Peter gevolgd. Met daarin ondermeer aandacht voor de pure Peruaanse grooves, Cubaanse stijl, Spaanse flamenco en de diverse stijlen popmuziek. Altijd en overal met audio en veel mee- en samenspelen. Neem voor meer informatie contact op.

Meer info
logo drumstudio